PARTENERIAT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A 4 COMUNITATI MARGINALIZATE DIN MARASESTI-ID 114899
Anunt privind publicarea Metodologiei de implementare Planuri Afaceri
ASOCIATIA PRO SOCIETATE SF. CIPRIAN, in calitate de organizatie responsabila cu implementarea si monitorizarea celor 7 (sapte) planuri de afaceri din sfera antreprenoriatului din cadrul Proiectului PARTENERIAT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A 4 COMUNITATI MARGINALIZATE DIN MARASESTI, Cod SMIS 114899, va informeaza asupra publicarii Metodologiei privind implementarea acestora. Documentatia aferenta poate fi accesata aici aici. Detalii suplimentare pot fi solicitate si prin e-mail la adresa: office@prosocietate.ro conform procedurii de selectie din cadrul Metodologie.
Anunt(Ianuarie 2020):NOTIFICARE - privind atribuirea rezultatelor analizei si evaluarii PLANURILOR DE AFACERI prezentate de absolventii cursului de Competente Antreprenoriale a GT, care au optat pentru obtinerea subventiei de dezvoltare a unei afaceri
LISTA PLANURILOR DE AFACERI eligiblie din cadrul Proiectului PARTENERIAT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A 4 COMUNITATI MARGINALIZATE DIN MARASESTI -114899, declarate ADMISE conform PROCESULUI VERBAL din data de 14.01.2020 poate fi accesata aici. Detalii suplimentare pot fi solicitate si prin e-mail la adresa: office@prosocietate.ro conform procedurii de selectie din cadrul Metodologie.
Anunt 2(Decembrie 2019):NOTIFICARE - relansarea astazi, 13.12.2019, a concursului de selectie planuri de afaceri din sfera antreprenoriatului finantate in cadrul proiectului sus mentionat.
Ca urmare a nerealizarii din motive obiective a numarului minim impus de planuri de afaceri in cadrul sesiunii anterioare, ASOCIATIA PRO SOCIETATE SF. CIPRIAN in calitate de lider al proiectului PARTENERIAT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A 4 COMUNITATI MARGINALIZATE DIN MARASESTI, Cod SMIS 114899 anunta relansarea astazi, 13.12.2019, a concursului de selectie planuri de afaceri din sfera antreprenoriatului finantate in cadrul proiectului sus mentionat.
Documentul poate fi accesat aici. Detalii suplimentare pot fi solicitate si prin e-mail la adresa: office@prosocietate.ro conform calendarului procedurii de selectie din cadrul Metodologie.
Anunt 1(Decembrie 2019):NOTIFICARE - privind atribuirea rezultatelor analizei si evaluarii PLANURILOR DE AFACERI prezentate de absolventii cursului de Competente Antreprenoriale a GT, care au optat pentru obtinerea subventiei de dezvoltare a unei afaceri
LISTA PLANURILOR DE AFACERI eligiblie din cadrul Proiectului PARTENERIAT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A 4 COMUNITATI MARGINALIZATE DIN MARASESTI COD SIMS-114899, declarate ADMISE conform PROCESULUI VERBAL din data de 04.12.2019.
Documentul poate fi accesat aici.
Anunt 2(Noiembrie 2019):NOTIFICARE - PRIVIND ELIMINAREA CAZIERULUI FISCAL
ASOCIATIA PRO SOCIETATE SF. CIPRIAN, in calitate de organizatie responsabila cu organizarea si derularea concursului de selectie planuri de afaceri din sfera antreprenoriatului din cadrul Proiectului PARTENERIAT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A 4 COMUNITATI MARGINALIZATE DIN MARASESTI, Cod SMIS 114899, va informam asupra deciziei de eliminare a documentului Cazier fiscal solicitat in cuprinsul metodologiei.
Documentul poate fi accesat aici. Detalii suplimentare pot fi solicitate si prin e-mail la adresa: office@prosocietate.ro conform calendarului procedurii de selectie din cadrul Metodologie.
Anunt 1(Noiembrie 2019): MODIFICARE CALENDAR DERULARE PROCEDURA SELECTIE PLANURI DE AFACERI
ASOCIATIA PRO SOCIETATE SF. CIPRIAN, in calitate de organizatie responsabila cu organizarea si derularea concursului de selectie planuri de afaceri din sfera antreprenoriatului din cadrul Proiectului PARTENERIAT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A 4 COMUNITATI MARGINALIZATE DIN MARASESTI, Cod SMIS 114899, va inforeaza asupra modificarii calendarului de depunere si selectie planuri de afaceri.
Documentul poate fi accesat aici. Detalii suplimentare pot fi solicitate si prin e-mail la adresa: office@prosocietate.ro conform calendarului procedurii de selectie din cadrul Metodologie.
Anunt(Octombrie 2019): ASOCIATIA PRO SOCIETATE SF. CIPRIAN in calitate de lider al proiectului PARTENERIAT INTEGRAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A 4 COMUNITATI MARGINALIZATE DIN MARASESTI, Cod SMIS 114899 anunata lansarea in data de 07.11.2019 a concursului de selectie planuri de afaceri din sfera antreprenoriatului finantate in cadrul proiectului sus mentionat.
Documentatia aferenta procedurii de selectie poate fi accesata aici. Detalii suplimentare pot fi solicitate prin e-mail la adresa: office@prosocietate.ro conform calendarului procedurii de selectie din cadrul Metodologie.
Proiectul cu o durata de 36 de luni si o valoare de 9,706,885.77 lei, finantat de Fondul Social European prin intermediul Programului Opertional Capital Uman 2014-2020 este implementat in parteneriat de urmatoarele entitati:
- ASOCIATIA PRO SOCIETATE SF. CIPRIAN - Lider
- UAT ORASUL MARASESTI-Partener 1
- BPI MANAGEMENT CONSULTING ROMANIA SRL - Partener 2
- ASOCIATIA PROFESIONALA A FORMARII IN ADMINISTRATIA PUBLICA "CINAQ" - Partener 3
- SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 MARASESTI - Partener 4
Obiectiv principal:
Furnizarea unui pachet integrat de masuri de sprijin (in domeniul educatie, ocupare, social-medical si starea locuintei), pentru 560 de persoane din 4 comunitati marginalizate, din orasul Marasesti, judetul Vrancea, pe durata a 36 de luni, in vederea reducerii numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala.
Pentru integrarea tuturor activitatilor necesare atingerii obiectivului general, proiectul propune crearea unui Centru Comunitar Integrat care va avea menirea de a apropia locuitorii din zonele marginalizate si de a facilita integrarea acestora in zonele functionale ale orasului Marasesti, contribuind astfel la diminuarea situatiilor de excluziune sociala si intensificand spiritul de comunitate.
Interventii in domeniul EDUCATIEI
Propune masuri de informare, consiliere si sprijin pentru parinti si copii din invatamantul primar si secundar, din localitatea Marasesti cu accent pe cei din zonele marginalizate si implica urmatoarele masuri concrete:
- Dezvoltarea unui Program de educatie parentala;
- Dezvoltarea unui Serviciu de informare, consiliere si sprijin elevi;
- Dezvoltarea unui Grup de sprijin pentru familiile cu copii cu dizabilitati, inclusiv copii agresivi;.
- Dezvoltarea unui serviciu de tip "Scoala dupa Scoala" cu scopul de a diversifica preocuparile, interesele, competentele elevilor/tinerilor si de a umple timpul care trebuie dedicat invatarii, cu actiuni utile si specifice varstei elevului; astfel, educatia informala si non-formala completeaza cunostintele transmise in cadru formal (scoala) si stimuleaza creativitatea si curiozitatea in randul elevilor, implicit pentru cunoastere; de asemenea, sunt dezvoltate si intarite relatiile de grup, de comunitate, sunt insusite deprinderi practice, sunt cultivate pasiuni si hobby-uri comune, sunt eliminate prejudeca?i si atitudini discriminatorii.
Indicatori pentru pachetul 1 de activitati:
- 120 copii vor participa la activitati de informare si consiliere si la actiuni practice de tip "Scoala dupa Scoala": ateliere creative, ocupationale, motivationale, recreative etc.;
- 60 de copii vor beneficia de sprijin financiar pentru continuarea studiilor;
- 30 familii cu copii agresivi / cu probleme de comportament vor beneficia de consiliere specializata;
- 120 de parinti vor participa la programul de educatie parentala;
Interventii in domeniul OCUPARII FORTEI DE MUNCA
Pachetul de masuri presupune realizarea urmatoarelor demersuri de interventie:
- Sesiuni colective si individuale de informare si consiliere profesionala-ce au in vedere, pe de o parte, evaluarea pentru identificarea aptitudinilor si potentialului individual si, pe de alta parte, orientarea profesionala a persoanelor catre o calificare in concordanta cu profilul psihologic, aptitudinile si competentele individuale, dar si cerintele pietei muncii de la nivel local si regional;
- Sesiuni colective si individuale de mediere in vederea plasarii pe piata muncii a persoanelor din cadrul grupului tinta;
- Formare profesionala-prin intermediul unor programe de formare care sa raspunda tuturor nivelurilor de pregatire a grupului tinta din cele 4 comunutati marginalizate, specificului fortei de munca locale si care sa diversifice atat competentele grupului tinta, cat si optiunile de angajare inlesnite ca urmare a realizarii cursului;
- Actiuni personalizate in domeniul antreprenoriatului prin intermediul caroara persoanele interesate de realizarea propriei afaceri vor beneficia in cadrul proiectului de urmatoarele servicii:
- consiliere si consultanta pentru a fi identificate, discutate, adaptate ideile de afaceri si identificarea competentelor si resurselor necesare;
- instruire prin realizarea unui curs de competente antreprenoriale;
- sprijin pentru elaborarea planului de afaceri (aspecte fiscale, juridice, promovare, management etc.);
- organizarea unui concurs pentru analiza, selectia si finantarea unui numar de 7 planuri de afaceri viabile;
- Acordarea unor subventii de 25.000 euro pentru fiecare din cele 7 planuri de afaceri selectate pentru finantare.
Indicatori pentru pachetul 2 de activitati:
- 280 de persoane vor beneficia de servicii de ocupare;
- 238 de persoane vor fi calificate;
- 84 de persoane vor fi angajate;
- 7 persoane vor fi sprijinite pentru infiintarea propriei afaceri (7 firme nou create);
Interventii in domeniul SERVICILOR SOCIALE si MEDICALE
Masurile raspund principalelor nevoi sociale si medicale identificate la populatia din zonele marginalizate: servicii sociale, in special, pentru persoanele in varsta si pentru tinerii din comunitatile marginalizate, servicii stomatologice, prevenirea bolilor cronice, etc. Interventiile vor fi realizate la domiciliul familiei (in gospodarie) si/sau in cadrul Centrului Comunitar Integrat cu ajutorul unei echipe mobile multi-functionale (formata din: 1 asistent social, 1 asistent medical comunitar si 1 terapeut) si presupun:
- un program de sprijin pentru comunitate-care presupune informarea / inregistrarea / inscriscrierea in cadrul programului a 120 persoane din zonele de interventie; serviciul de sprijin va fi personalizat in functie de particularitatile fiecarei gospodarii, dar va include minim: sesiuni de consiliere si suport pentru adaptarea familiei la situatia bolnavului, aplicarea de instrumente/metode pentru cresterea autonomiei in activitatile de autoingrijire, autogospodarire, etc.
- 1 campanie pentru cresterea calitatii vietii ("Vreau sa traiesc frumos")
- 9 cursuri de prim ajutor;
- 9 ateliere motivationale (pentru cresterea stimei de sine si competente sociale);
- 9 seminarii practice despre igiena, cum sa ma imbrac, cum sa ma gospodaresc.
- actiuni de informare, prezentare, diseminare privind prevenirea bolilor cu transmitere sexuala si prevenirea sarcinilor la varste fragede-centrate pe familie
- 9 prezentari la Centrul Comunitar Integrat si in cadrul unitatilor de invatamant;
- Diseminarea de pliante.
- actiuni centrate pe comunitate:
- 9 actiuni de ecologizare si infrumusetare a spatiilor verzi;
- Elaborarea unui Regulament de buna purtare in cartier;
- facilitati sub forma de puncte de reducere pentru cumparaturi prin crearea unui Card Social.
- pachete medicale gratuite:
- efectuarea de analize de sange (setul de analize de baz?);
- consultatii specializate pentru afectiuni specifice (cardio-vasculare, diabet, neurologice, etc.);
- servicii medicale pentru depistarea bolilor cu specific feminin;
- consultatii stomatologice (consultatia de rutin?, tratament afectiuni simple, carii ?i extractii).
Indicatori pentru pachetul 3 de activitati:
- 120 de persoane vor beneficia de Programul de sprijin pentru comunitate, prin interventiile echipei mobile;
- 180 de persoane vor participa la cursuri si seminarii privind stilul de viata sanatos, igiena, cursuri de prim ajutor, cresterea stimei de sine etc;
- 90 de persoane vor participa la actiuni de educare privind bolile cu transmitere sexuala si prevenirea sarcinilor la varste fragede;
- 90 de persoane vor participa la actiunile de ecologizare si infrumusetare a spatiilor verzi din zonele marginalizate.
- 120 de persoane vor beneficia de pachetul de analize de sange de baza;
- 50 de persoane vor beneficia de consultatii specializate pentru afectiuni precum cardio-vasculare, diabet, neurologice, etc.;
- 50 de persoane vor beneficia de consultatii pentru prevenirea si depistarea bolilor cu specific feminin;
- 50 de persoane, dintre care 25 copii/tineri vor beneficia de servicii stomatologice de baza.
Interventii in domeniul IMBUNATATIRII CONDITIILOR DE LOCUIT
Se vor realiza urmatoarele tipuri de interventii:
- Igienizarea locuintelor si spatiilor conexe;
- Realizarea unor lucrari de imbunatatire (zugravit, reparatii de baza garduri si tamplarie, vopsit, etc);
- dotarea cu electrocasnice de baza (frigider, masina de spalat etc.). Indicatori pentru pachetul 4 de activitati:
- 80 de persoane vor beneficia de conditii de locuit adecvate prin efectuarea lucrarilor de igienizare, reparatii si dotare pentru 80 de gospodarii;